2014. április 27., vasárnap

A halál oka: Facebookozás

Egy 32 éves észak-karolinai nő vezetés közben írt bejegyzést a közösségi oldalra, amiben közölte ismerőseivel, hogy Pharrell William Happy című dalának hallgatása mindig boldoggá teszi. Egy perccel később halott volt: elvesztette az uralmat autója felett, átcsúszott a szemközti sávba, ahol egy kamionnal ütközött frontálisan.


SMS, SMS vezetés közben, Facebook, közlekedés, biztonság, autóbaleset,

Ezt követően az autó egy fának csapódott és kigyulladt, sofőrje pedig azonnal életét vesztette. A nő utolsó bejegyzését reggel 8:33-kor tette ki az idővonalra, a balesetről érkező első hívás pedig 8:34-kor érkezett a 911-es sürgősségi hívószámra.

A vizsgálatok után kiderült, a nő a balesetet megelőzően több bejegyzést is küldött a Facebookra, többek közt szelfiket is megosztott magáról a volán mögött ülve. A rendőrség szerint a nő ugyan használta biztonsági övét, de az nem szakszerűen volt bekötve.
KAPCSOLÓDÓ:

A csúcsmobilokat gyártó amerikai Apple cég a napokban jelentette be, hogy egy új szabadalommal igyekszik véget vetni a vezetés közben végrehajtott SMS-küldéseknek és Facebook-használatnak: a cég olyan technológiát vezetne be, amely felismerné, hogy a készülék tulajdonosa éppen vezet, és automatikusan korlátozná a telefon bizonyos funkcióit.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.