2014. március 3., hétfő

Kikkel szövetkezik az RMDSZ

Az új Ponta-kabinet bemutatásával ma már végérvényesnek látszik az, ami a szereplőket ismerve, egy pillanatig sem volt kétséges; az RMDSZ képtelen kitörni a politikai prostiszerepből, ismét egy tálból cseresznyézik a romlott, kétséges erkölcsű, magyargyűlölő román politikusokkal, akik most is csak azért nyelik le és nem köpik ki a magyar gombócot, mert pillanatnyi politikai érdekeik ezt kívánják meg.


Románia, politika, Victor Ponta, Ponta-kormány, RMDSZ, Kelemen Hunor, MOGYE

No, de nézzük kikkel is szövetkeztek az erdélyi magyarság Bukarestbe delegált képviselői: a fenti fotó felső felében egy részletet olvashatnak Kelemen Hunor RMDSZ-elnök HVG-nek adott interjújából, amiben a román politika rákos daganatának nevezte Dan Voiculescu-t, a konzervatív párt alapítóját és korábbi elnökét, aki ugyan egy ideje visszavonult, ám politikai berkekben nyílt titok, hogy a háttérből még mindig a ő irányítja a pártot, és nemcsak.

A kép alsó feléből a Szociál-Liberális Szövetség kampányprogramjának 15. pontjára hívnánk fel szíves figyelmüket, amiben Pontáék azt ígérték választóiknak 2012-ben, hogy amennyiben hatalomra jutnak véget vetnek az RMDSZ túlzott követeléseinek és feltételeinek, kiemelve itt a MOGYE etnikai szegregációját.

Ezekkel a politikai  állatokkal szövetkeztek magyarul beszélő román politikusaink. Úgy tűnik, a "ma leszarjuk, holnap lenyaljuk egymást" ideológia a hazai politikai élet egyetlen, fő mozgatórugója.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.