2014. március 17., hétfő

Down-szindrómás fiatalok üzennek egy jövendőbeli anyukának

Tizenöt Down-szindrómás gyermek felemelő és inspiráló üzenetét tolmácsolja az alábbi videó: a fiatalok egy leendő anyukának mesélik el, hogy milyen lesz az ő és születendő gyermeke élete. 


Down-szindróma, család, fogyatékosság, egészség, gyermekkor, Coor Down,

A kisfilm felvezetőjéből kiderül, hogy az olaszországi Down-szindrómások érdekképviseleti csoportja, a Coor Down, egy aggódó anyuka megható levelére kívánt ily módon válaszolni.

A várandós anya kérdések és aggodalmak sokaságával találta szembe magát, miután a szűrések kimutatták, hogy születendő gyermeke Down-szindrómás lesz:
Babát várok. Megtudtam, hogy Down-szindrómás. Félek: vajon milyen élete lesz a gyermekemnek? - írta levelében.  
A Down-kóros fiatalok válaszaiból egyértelműen kiderül: aggodalomra, félelemre semmi ok - leszámítva azokat a nehézségeket, amikkel minden egyes anyukának szembe kell néznie a gyereknevelés során -, hiszen születendő Down-szindrómás gyereke a többi, egészséges gyerekhez hasonlóan képes lesz beszélni, járni, iskolában tanulni, levelet írni, szaladgálni, bringát javítani, képes lesz szeretetre és boldogságra, bármire, amit óhajt.
KAPCSOLÓDÓ:A Down-szindrómával kapcsolatos kérdéseire ITT és ITT kaphat választ.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: The Daily Dot