2014. február 24., hétfő

Thunderstruck, ahogy még soha nem hallotta

A két huszonéves horvát srácból álló 2Cellos zenekar az Apocalypticához hasonlóan csellón értelmezi át a legnagyobb pop-, rock- és metál-klasszikusokat.


2Cellos, In2ition, AC/DC, Thunderstruck, Sulic & Hauser

A Luka Šulić és Stjepan Hauser alkotta duó elsőként Michael Jackson Smooth Criminal című gigaslágerének feldolgozásához készített, sokmilliós YouTube-nézettséget hozó videóval lett ismert, ezután szerződtette őket a Sony Classical, nem sokkal később pedig Elton John vendégeként turnéztak.

Legutóbbi albumuk, az In2ition 2013 elején látott napvilágot, és producerként nem kisebb szakember dolgozott velük a stúdióban, mint Bob Ezrin, aki korábban olyan legendák albumfelvételeit irányította, mint a KISS, Alice Cooper vagy a Pink Floyd, de a vendégek névsora is illusztris volt: Elton John, Naya Rivera, Zucchero és Steve Vai. 

2Cellos, In2ition, AC/DC, Thunderstruck, Sulic & Hauser2Cellos, In2ition, AC/DC, Thunderstruck, Sulic & Hauser

A lemezen olyan előadók dalait értelmezték újra, mint Calvin Harris, Sting, a Pink Floyd, a Prodigy vagy a Muse; az album nyitódalában Elton John a vendég, akivel egy Fleetwood Mac-számot adnak elő.

Az albumot egy zseniális videó vezette fel, ami a Highway To Hell című AC/DC klasszikus feldolgozásához készült, és Steve Vai nemcsak a dalban, hanem a klipben is szerepelt, méghozzá önmagát alakítva egy hangszerboltban.

A srácok új klipje szintén mesteri, és szintén egy AC/DC átirathoz készült, a Thunderstruckhoz.Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Hammerworld