2014. február 13., csütörtök

Invisible: a U2 legújabb videoklipje

Míg az Original Love című dalukkal Nelson Mandela előtt rótták le tiszteletüket, addig az Invisible kislemez bevételeivel - több mint három millió dollárral - Bono (RED) nevű AIDS ellenes alapítványát támogatták az ír rockerek.


U2, Invisible, (Red), Mark Romanek, Bank of America

A jótékonysági akciót a Super Bowl egyik reklámblokkjában hirdette meg a U2: a premiert követően a dalt 24 órán keresztül ingyen lehetett letölteni az iTunesról.

Az akció támogatója a Bank of America minden egyes letöltés után egy dollárt fizetett a Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria szervezetnek, mely gyógyszerekkel és kezelésekkel segíti a világ legszegényebb országainak HIV-fertőzötteit.

A NFL-döntő reklámblokkjában bemutatott 60 másodperces ízelítő után végre megjelent a dalhoz forgatott pazar videó is, amit a hivatalos kommüniké szerint még januárban, egy Santa Monica-i repülőtér hangárában, 1200 lelkes rajongó részvételével forgattak le három nap alatt. A látványos fehér-fekete performanszklip rendezője Mark Romanek volt.Az új albumról, annak hivatalos megjelenési dátumáról egyelőre még nem sokat tudunk - nagy valószínűséggel még a zenekar sem -, az Invisible-akciót népszerűsítő interjúkban nem győzték hangsúlyozni: bár a dal rajta lesz az új korongon, igazából nem annak az előfutára, mint ahogy az Original Love sem az.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.