2014. február 11., kedd

Greatest Hits: történelmet írt a Queen válogatáslemeze

Queen, Greatest Hits, zene, Freddie Mercury, Lemezeladási listatörténelmet írt Nagy-Britanniában a Queen együttes Greatest Hits című albuma, amely az első hatmillió eladott példányszámú album lett a szigetországban. Ezzel a Queen az albumeladási listán jóval lekörözte az ABBA, a Beatles és az Oasis együtteseket, valamint Adele-t. 


Ma már minden harmadik brit családban van egy példány a Queen együttes által 1981-ben kiadott lemezből, amelyen olyan világhírű dalok szerepelnek többek között, mint a We Will Rock You, a Bohemian Rhapsody vagy a We Are The Champions.

A brit lemezeladási listát jegyző The Official Charts Company adatai szerint a svéd popegyüttes 1992-ben kiadott Gold című albuma és a Beatles 1967-ben megjelent Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band című korongja egyaránt 5,1 millió példányban kelt el. Adele három éve megjelent 21 című albumából 4,7 milliót adtak el. Az ötödik helyen álló Oasis 1995-ben piacra dobott What's the Story Morning Glory című albumából 4,6 millió példányt értékesítettek.


We Will Rock You (Live At Wembley Stadium, 1986. július 12.)


Another One Bites The Dust (Live At Wembley Stadium, 1986. július 12.)

A Greatest Hits albumon 17 dalt gyűjtöttek össze a banda karrierjének első 11 évéből. Kiadásakor négy héten át a lemezeladási listák élén állt. Nemzetközi sikere is páratlan, nyolcszoros platinalemez az Egyesült Államokban, világszerte 25 millió példányt adtak el belőle.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.