2014. február 10., hétfő

Budapesten ad koncertet az Iron Maiden

Ismét Magyarországon koncertezik minden idők egyik legsikeresebb heavy metál zenekara. 


zene, koncert, Iron Maiden, Budapest, Maiden England-turné,

Az Iron Maiden négy év szünet után, június 3-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, a még 2012-ben indult Maiden England-turné részeként; az idei koncertdátumok a turné utolsó állomásai lesznek.

A koncertkörút keretében a zenekar játszott az Egyesült Államokban, Európában és Latin-Amerikában. Brazíliában a Rock In Rio fesztiválon 100 ezres, Chilében, a santiagói nemzeti stadionban 60 ezres, az angliai a Donington Parkban pedig 95 ezer néző előtt léptek fel. A turné július 5-én fejeződik be az angliai Knebworth-ben, a Sonisphere fesztiválon, addigra már több mint kétmillió rajongó láthatta a show-t.

A június 3-i budapesti Iron Maiden-koncerten természetesen a megszokott fényshow is látható lesz, akárcsak Eddie, a brit zenekar hetedik "tagjának" számító zombiszerű teremtmény különböző inkarnációi és pirotechnika.
Bruce Dickinson, énekes: Szeretünk a magyar rajongóinknak játszani, akik mindig kitörő örömmel fogadnak bennünket, ezért akartunk mindenképpen egy bulit nekik is, mielőtt a turné idén véget ér. 
Bár a Maiden England koncertkörút nagyrészt az 1988-as Seventh Son of A Seventh Son turné anyagán alapul, a 2014-es fellépésekre változtatunk egy kicsit a dalok összeállításán, hogy jobban lefedjük a nyolcvanas éveket, mert valószínűleg most játsszuk ezeket a számokat utoljára élőben. 
Természetesen visszük az óriási fényshow-t, Eddie különböző inkarnációit, csomó pirotechnikát és minden más izgalmas dolgot is a rajongóknak. Lévén, hogy ez a turné utolsó köre, inkább egyfajta ünnep lesz, hiszen ez egy fejezet vége, ezért olyan koncertet akarunk adni a rajongóinknak, amit soha az életbe nem felejtenek el.
A rocktörténelem kelet-londoni nehézfiúi eddigi tíz magyarországi fellépésük közül az utolsó 2010-ben a Sziget fesztiválon volt. Az első még 1984-re nyúlik vissza, amikor a néhai Budapest Sportcsarnok parkolójában csaknem 50 ezer rajongó előtt zenéltek a Powerslave-turné keretében.
IRON MAIDEN. MIT KELL TUDNI? 
  • A 18. századi kínzóeszközről elnevezett együttest 1975 karácsonyán alapította Steve Harris basszusgitáros, több tagcsere után a klasszikus felállás 1982-re alakult ki. 
  • A Maiden 1982 és 1986 között ért fel a csúcsra, amikor gyakorlatilag folyamatosan úton volt a The Number of the Beast, a Piece of Mind és a Powerslave albumturné okán.
  • A frontember Bruce Dickinson 1993-ban elhagyta a zenekart, őt öt éven át Blaze Bayley próbálta pótolni. 
  • A válságkorszak az időközben négy szólólemezt készített Dickinson visszatérésével fejeződött be 1999-ben, azóta az Iron Maiden töretlen népszerűséggel alkot és turnézik. 
  • A legutóbbi - sorrendben tizenötödik - stúdióanyag 2010-ben jelent meg The Final Frontier címmel, ez egy Grammy-t is hozott a csapatnak egy évvel később.
  • A csapatban Dickinson és Harris mellett Dave Murray (gitár), Adrian Smith (gitár), Janick Gers (gitár) és Nicko McBrain (dob) szerepel. 
  • A csaknem 40 éves zenekar talán legemblematikusabb figurája a hetedik "tagnak" számító, Eddie nevű rémalak, amely rendre feltűnik a színpadon például fáraóként, 19. századi brit katonaként, múmiaként vagy kényszerzubbonyos, négy-öt méter magas őrültként. Emellett szerepel valamennyi lemezborítón, amelyeken hagyományosan valamiféle horrorisztikus rajz szerepel.
  • Az Iron Maident 2005-ben beiktatták a hollywoodi RockWalk halhatatlanjai közé, eddig több mint 100 millió lemezt adtak el.A jegyértékesítés február 13-án reggel 6 órakor kezdődik. Exkluzív elővásárlási lehetőség a hivatalos Iron Maiden rajongói klub tagjai számára február 12-én egész nap.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.