2014. február 25., kedd

Bemutatták a Samsung Galaxy S5-öt

A Samsung fellebbentette a fátylat legújabb Galaxy mobiltelefonjáról a barcelonai mobil-világkiállításon. A készüléken végrehajtott legnagyobb változtatás az S4 típushoz képest az ujjlenyomat-érzékelő.


Galaxy, Galaxy S5, Samsung,

Az Galaxy S5 megjelenésére olyan időszakban kerül sor, amikor a dél-koreai cégnek igen komoly kihívás az egyre szorosabb verseny, riválisai is hasonló jellegű termékekkel állnak elő.

A Samsung Galaxy S5 készülékkel a cégnek az az egyik célja, hogy élénkítse az utóbbi időszakban lelassult eladást. A készülék 5,1 inch átmérőjű, picit nagyobb, mint a Galaxy S4-es, de a felbontása ugyanolyan, szintén full HD-s.

Galaxy, Galaxy S5, Samsung, A hétfőn bemutatott készüléknek 16 megapixel kamerája van, az S4-é 13 megapixeles volt.

Az új Samsung okostelefon 2,5 gigahertzes (GHz) processzora gyorsabb, mint a korábbi 1,6 GHz-es vagy az 1,9 GHz-es processzor, amelyeket az S4-esbe építettek. A cég ugyanakkor nem akarta feltárni, hogy rendelkezik-e az új készülék 64 bites processzorral, ami jobban tudja kezelni a nagy mennyiségű grafikus információk letöltését. Az Apple 64 bites processzora miatt gondoltak sokan arra, hogy a Samsung is erre kacsingat, de a várakozások később csillapodtak.

A vízálló és portaszító készüléknek nem változott a műanyag háza. A készülék nehezebb és vastagabb lett. Ilyen szempontból, úgy tűnik, a Samsung visszalépett, de fontosabb volt a nagyobb képernyő és az akkumulátor hosszabb élettartama.

Az új okostelefon 8,1 milliméter vastag és 145 grammot nyom. (Az S4-es 7,9 milliméteres és 130 grammmos.)

Galaxy, Galaxy S5, Samsung,
Új okostelefonját a Samsung áprilisban dobja piacra fehér, kék, fekete és arany színben.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.