2014. február 18., kedd

A U2 két arca: bombasztikus tetőkoncert és elbűvölő akusztikus előadás

Miután öt álló évig vezette az NBC tévécsatorna Late Night című műsorát, Jimmy Fallon amerikai komikus végre révbe ért: immár ő vezetheti az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb esti beszélgető-műsorát, 2014. február 17-én elfoglalta a The Tonight Show-t kisebb megszakítással 22 évig vezető 63 éves Jay Leno, amerikai humorista székét a stúdió emblematikus íróasztala mögött.


The Tonight Show, Jimmy Fallon, U2, Ordinary Love, Invisible,

Tekintettel arra, hogy elődjének 300 csatorna és 48 rivális műsor között is mindvégig sikerült megőriznie a műsor vezető szerepét a késő éjszakai szórakoztatás amerikai piacán, a 39 éves Fallon semmit sem bíz a véletlenre: az első héten Will Smith, Jerry Seinfeld, Lady Gaga, Bradley Cooper, Tim McGraw, Michelle Obama, Will Ferrell, Arcade Fire és Justin Timberlake lesznek a vendégei.

Természetesen már az első műsorban dörrent egy nagyágyú: a zenei meghívott a U2 volt; az ír rockzenekar először az Invisible című aktuális kislemez- és klipdalukat játszotta el 70 emelet magasságban, a káprázatos kilátást nyújtó General Electric New York-i épületének tetején...... majd a műsorvezető kérésére a Golden Globe-nyertes és Oscar-jelölt Ordinary Love-ot adta elő akusztikus gitárokkal a stúdióban. A frenetikus muzsikálásba a műsor házizenekara, a Roots is csatlakozott.Az együttes jelenleg a tizenharmadik nagylemezén dolgozik; a korong  – melyet a hiphop felől érkező, de több stílusban is kompetens amerikai sztárproducer, Danger Mouse kever – a tagok elmondása szerint új fejezetet jelenthet a kultikus zenekar történetében.

A csapat legutóbbi nagylemeze, a No Line on the Horizon 2009-ben került a boltok polcaira. Bono akkor azt ígérte, hogy még abban az évben elkészül a "kísérő" korong is, amelynek megjelenési határidejét azonban időről időre elcsúsztatták.

A zenekar a New York-i Electric Lady stúdióban dolgozik, ahol korábbi hírek szerint a felvételek során még Chris Martin, a Coldplay énekese is felbukkant. Nem elképzelhetetlen tehát, hogy az angol sztárzenekar frontembere is szerepel az új lemezén, mely az ír négyes szerint a korai U2 világának és a zenekar elmúlt tíz évéből ismert hangzásának elegye lesz.

Ahogyan arról a zenekar tagjai az elmúlt időszakban többször is beszéltek, az új lemez tétje az, hogy a U2 képes lesz-e ismét releváns, mi több: toplistás dalokat produkáló, jelenidejű rockzenekar lenni.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.