2014. február 21., péntek

A Kossuth Rádió "objektív" hírszolgáltatása a kijevi eseményekről

Miközben a világ egyként aggódott és imádkozott az ukrán tüntetők életéért, és siratta a rohamrendőrök által "önvédelemből" lelőtt áldozatokat...Kossuth Rádió: "Orvlövészek lövik a rendvédelmieket a szálloda tetejéről."

... addig a Kossuth Rádió még a sztálini idők kommunista sajtópropagandáját is megszégyenítő hírösszefoglalót közölt le csütörtökön délután a kijevi vérfürdőről.

Az ukrán belügyminisztérium és az orosz kormány állásfoglalásaival összhangban leterroristázta a demonstrálókat. Szégyen!

Egy pénteken közreadott közleményben a közmédia ekképp magyarázza a terroristázást:
A közmédia folyamatosan beszámol az ukrán válság eseményeiről. 
A hírek szerkesztésénél forrásként használjuk mind az ottani ellenzéki véleményeket, mind a kormánypárti megszólalásokat, valamint a helyszínen dolgozó saját tudósítóink és a világ nagy hírügynökségeinek beszámolóit.  
A Kossuth Rádió csütörtöki 14.00-ás híreiben is több különböző forrásból szerkesztett hír hangzott el, köztük az orosz Russia Today televízióban és egy orosz napilap internetes változatában megjelent információk. A rádió hírműsoraiban ugyanakkor folyamatosan elmondunk más véleményeket is. 
A hírszerkesztőség nem fogalmazhat meg kritikát a különféle forrásokból beérkező beszámolókról. 
A Kossuth Rádiót több támadás érte a csütörtökön, egy alkalommal elhangzott híre miatt. 
A kritikát megfogalmazók figyelmébe ajánljuk, hogy kiragadtak egy darab hírt az egész napos hírfolyamból, miközben számos, más álláspontot tükröző forrás hírei is adásba kerültek, de ezekről hallgatnak.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.