2013. április 14., vasárnap

Realitatea TV: A Har-Kov dosszié

Amíg Bukarestben egymást érik a politikai botrányok, addig a haza megyéiben zavartalanul lopnak.Az RMDSZ-vezérek Székelyföld körüli politikai szájcsatája mögött azok személyes gazdasági érdekei, valamint több tízmilliós költségvetések húzódnak. Amíg más megyékben gazdasági érdekcsoportok tömkelege küzd a hatalomért, addig Hargita és Kovászna megyében minden egyetlen párt, egyetlen üzleti csoport kezében összpontosul.
A költségvetést, a külföldi beruházásokat, az európai projekteket mind-mind a helyi közigazgatást vezető néhány magyar politikus tartja a kezében, míg mások (a szövetség honatyái és csúcsvezetése) Bukarestből húzzák a szálakat.
A romániai magyarokat a regionalizálás fontosságának hallhatatlan történetével csapják be, és azzal, hogy egy önálló, autonóm Har-Kovban dúsgazdagságban fognak élni. 
Altatómese: a népnek marad a szegénység, a magyar politikusok pedig, román kollégáikhoz hasonlóan, még több pénzt kaparinthatnak meg, és senkinek sem fognak elszámolással tartozni, hogy mire költik el. Az autonómia csupán az RMDSZ grófjainak meggazdagodását szolgáló ürügy.

Forrás