2012. december 20., csütörtök

X-Faktor | Így szavaztak a nézők

Mottó: "Csak abban a statisztikában hiszek, amit én hamisítok." (Winston Churchill)


Igazunk volt, amikor a harmadik évadhoz érkezett X-Faktor fináléját "értékelve" azt írtuk: ...nem túlzás kijelenteni, hogy a vasárnap esti élő show előtti tíz műsor csupán nézettségi, ergo pénzügyi célok megvalósítását szolgálta. (...) A finalisták személye már a mentorházas epizódok után borítékolható volt, akárcsak a győztesé.

Nagyításért klikk a képre!
A kételyek és az összeesküvés-elméletek eloszlatása végett az RTL Klub - Fókusz nevű magasröptű kultúrát népszerűsítő műsorában - nyilvánosságra hozta a fenti táblázatot, és ha igaz a statisztika, akkor joggal kijelenthetjük, hogy azon kevesek, akik látták az arányokat, már tíz hete tudták, hogy ki nyer a végén.

Már az első élő adástól kezdve lehetett sejteni, hogy Oláh Gergő nyeri az X-Faktor harmadik szériáját. Való igaz, hogy a srác hangi adottságok tekintetében a mezőny fölé nőtt, de nem a megkérdőjelezhetetlen tehetsége hozta meg neki a végső diadalt, hanem a csatorna által az első perctől pellengéreztetett sanyarú szociális háttér, ami sok tévézőt ösztökélt szavazásra.

Gergő már az első élő show alatt 30% fölött volt, miközben a riválisok java tíz alatt maradt. Az idei felhozatal másik, és Gergő mellett egyetlen, tehetséges előadójának, Antal Timinek is csak a fináléban sikerült "megszorongatni" Gergőt, de hadd ne fejtegessük véleményünket a "szoros" állásról...

Érdekesen alakultak a legtöbbet vitatott, legtöbbet kritizált énekes százalékai is, melyek messze elmaradtak a fikázók által a híres fater lojális rajongóinak tulajdonított és magasnak vélt számadatoktól.

Zámbó "kipdefész" Krisztián bő 10 százalékkal nyitott. Botrányos teljesítményei ellenére a negyedik élő adásban közel 14%-ra tornázta fel magát, utána azonban a nézőknél betelt a pohár, kiengedték a kezükből, és elkezdődött a szabadesés. Végül bő 9 százalékkal esett ki, amikor a Stone-al vívott párbaj után a mentorok a nála kevesebb voksot kapott bőrfejű terpeszzsáknak kegyelmeztek.Véleményünket a fináléról ITT olvashatjátok.